Discussie over gezonde voedselproductie

Oct 31, 2013 | Newsletters

Amigu di Tera

Persbericht 24 oktober 2013

Discussieavond over gezonde voedselproduktie  

DSCF2925

Het is op ons eiland moeilijk om aan gezonde voeding te komen. Er is geen enkele garantie dat groenten en fruit vrij zijn van pesticiden en insecticidenresten, of ze nu geïmporteerd zijn of lokaal geproduceerd. Daarom is het verstandig groenten en fruit voor het gebruik goed te wassen. Nu obesitas, diabetes en hoge bloeddruk zo vaak voorkomen, wordt de bevolking aanbevolen meer te bewegen, en minder vette maaltijden met minder zout te bereiden, het gebruik van suiker flink te reduceren en over te stappen naar een meer groenten en fruitdieet .

Lokaal willen we meer zelf verbouwen, maar moeten we dezelfde weg opgaan van groenten en fruitteelt die bespoten produkten afleveren? Er zijn op Curaçao al enkele initiatieven die de landbouw anders willen bedrijven. Uitgangspunt daarbij is respect voor de natuur. Amigu di Tera wil een kritische discussie over de voedselproduktie aanzwengelen door andere visies de ruimte te geven zich hierover uit te spreken.

Op de eerste discussieavond is dhr.Jan Feersma van Agriton BV aan het woord. Hij zal spreken over de kwaliteit van landbouwgrond en de positieve rol die bepaalde effectieve micro-organismen daarin kunnen spelen. Toepassing van deze kennis kan in de landbouw tot zeer goede resultaten leiden.

De voordracht is in het Nederlands. Vragen kunnen in het Papiamentu en Nederlands gesteld worden.

Datum: donderdag 31 oktober 2013

Plaats: patio van NAAM – Johan van Walbeeckplein 13 (vroegere bibliotheek), Pietermaai.

Tijd: 19.00 – 21.00

Toegang is gratis, iedereen is welkom.

Yvette Raveneau, voorzitter Amigu di Tera.