Noti-ambiente 01 2015

May 22, 2015 | Newsletters

De oorzaak van vele gezondheidsproblemen bij huisdieren

Beste klant,

EMCuraçao is als beweging in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan een beter welzijn voor mens, dier en plant.
Kortom, om het natuurlijk contact met ons eigen natuur te stimuleren en/of te herstellen.

Dysbiose en “lekkende darm” zijn twee namen voor dezelfde aandoening. De definities ervan zijn echter iets anders en maakt het onnodig verwarrend.

leaky gut cureDysbiose wordt vaak gedefinieerd als een verstoring van de darmbacteriën – te weinig vriendelijke bacteriën en te veel opportunistische of pathogene (slechte) bacteriën. Lekkende darm syndroom wordt gedefinieerd als het onvermogen van de darmwand om te voorkomen dat onverteerde voedseldeeltjes of potentieel toxische organismen in de bloedbaan terechtkomen.

Ik denk dat het eenvoudiger is om te kijken naar de situatie op deze manier: de onevenwichtigheid van bacteriën is wat het probleem veroorzaakt – ontoereikende levering van “goede” bacteriën, plus een overmatige groei van “slechte” bacteriën, en soms gist. Deze bacteriële onbalans leidt tot ontsteking van de membranen van de darm, die resulteert in de aandoening bekend als dysbiose of lekkende darm.

Dysbiose bij huisdieren wordt steeds vaker erkend door holistische dierenartsen dan door de traditionele veterinaire gemeenschap.

 

Oorzaken van Dysbiose

De meest voorkomende oorzaak van dysbiose in de diergeneeskunde is absoluut het gebruik van antibiotica.
Antibiotica doden zowel de “goede” bacteriën en de “slechte” bacteriën, waardoor het natuurlijke evenwicht van micro-organismen verstoort raakt en de hoeveelheid van goede bacteriën die het afweersysteem sterk en veerkrachtig houdt, danig vermindert.

–     Andere factoren zijn de sterk bewerkte voedsel;

–     Biologisch ongewenste voedingsmiddelen met een grote hoeveelheid granen;

–     Additieven zoals kleurstoffen, conserveermiddelen, emulgatoren en smaakversterkers;

–     Stress;

–     Inname van giftige stoffen;tripa di pushi

–     Vaccins

–     en parasitaire infecties

 

Symptomen van een Lekkende darm

Typische symptomen van een lekkende darm zijn gas, opgeblazen gevoel en diarree.
Maar dysbiose kan ook diverse andere aandoeningen veroorzaken of verergeren, waarvan er vele niets met spijsvertering lijken te maken te hebben. Deze omvatten:

–     Hyperactiviteit, voedingsgebreken, bepaalde vormen van kanker, droge ogen, immuunsysteem ziektes, ademhalingsproblemen en astma, lever-, galblaas- en pancreas ziektes, gewichtsveranderingen, gedrags problemen, blaas ontstekingen, tandvlees ziektes, gewrichtspijnen, allergieën, hartziektes en slechte adem.

Door Dr. Karen Becker, Integratieve dierenartstripa di kacho

 

Alternatieve oplossingen

In de bovengenoemde opsomming is duidelijk op te merken dat in onze moderne tijd onze geliefde huisdieren qua gezondheid veel te verduren hebben. Met de kennis dat 80% van ons immuunsysteem in de darmen nestelt, kunnen we gerust stellen dat een gezonde spijsvertering een redelijk garantie is voor een gezonde hond.
Vanzelfsprekend is gezonde voeding en voldoende drinkwater van goede kwaliteit een goede aanloop voor een gezonde darmontwikkeling. Dat is tegenwoordig juist het gemis. Onze honden en katten zijn eigenlijk vleeseters en worden met teveel koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen gevoed, terwijl het drinkwater ook is bewerkt met o.a. chloride en fluoride.

Om onze huisdieren toch van voldoende weerstand te voorzien, zien wij in het gebruik van EM, Effectieve Micro-organismen, grote voordelen. EM bezat veel anti-oxidanten, vitaminen en enzymen.

–     EM Syn Vital, is met effectieve micro-organismen gefermenteerde tarwezemelen en vallen onder de noemer “synbiotica”. Hiermee kunnen we thans een gezonde darmflora in stand houden door middel van pro- en prebiotica.

–     Het gebruik van Microferm voor huidverzorging en als toevoeging in het drinkwater geeft extra impuls aan de algehele gezondheid. Microferm is geactiveerde Effectieve Micro-organismen.

–     Verder is het zuiveren en revitaliseren van het drinkwater m.b.v. EM keramiek pijpjes een uitermate stimulans v.w.b. regeneratie op cellulair niveau door o.a. de Infrarode Langgolvige Stralingen.

Syn-VitalEnkele merkbare positieve effecten van het gebruik van EM-producten bij dieren zijn o.a.: Een betere stoelgang, meer vitaliteit, gezonde glanzende vacht, veel minder last van o.a. tekens en huidallergieën, minder onaangename lichaamsgeur, meer hygiëne in hun ligplaatsen, minder last van oorontstekingen en veel minder ziekteverschijnselen.

Ook de kosten m.b.t. voeding en verzorging van uw huisdier(en) brengt een significante besparing met zich mee.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website  www.hummingbirdfeather.com of op onze Facebookpagina van EMCuraçao.
Telefonisch zijn wij te bereiken op 747-1893 of 516-5782.

Met vriendelijke groeten,

Sandovar & Rina
EMCuraçao